Project in uitvoering

Doel: Jongeren op een speelse manier kennis laten maken met de regio

Dit Paspoort Krimpenerwaard wil vooral jongeren op een speelse manier laten kennismaken met de veelheid en diversiteit van attracties in de hele Krimpenerwaard. Op deze manier ontdekken en ervaren ze hoe mooi en gevarieerd de polder is. Met een accent op natuur, educatie, cultuur, kunst en sport/bewegen.

Het paspoort heeft geen leeftijdslimiet, maar is vooral geschikt voor kinderen van 8 tot en met 14 jaar. Iedereen kan met het paspoort de veelzijdige attracties in de Krimpenerwaard bezoeken. Ook vestigt het paspoort de aandacht op de verschillende dorps- en stadskernen, de natuur van het unieke slagenlandschap, de wandel-, fiets- en kanoroutes, evenementen, kunstroutes en de zilverstad Schoonhoven.

De ruim 30 attracties geven een goede indruk van wat de polder te bieden heeft. Deelnemers zijn onder meer alle vijf de musea, kanoverhuurcentra, een golfbaan, moestuinen, theater, imkerij, zwembad, molen, (kinder-, zorg- en kaas-)boerderijen, kunstenaars, een bessentuin, streekrestaurants en andere bijzondere attracties.

Voor meer informatie: kijk op www.paspoortkrimpenerwaard.nl.