Gereed

Er is ook gewerkt aan natuur dicht bij huis: in dorpsparken. Daar kunnen bewoners dichtbij huis recreƫren en een wandelingetje maken. Zo kan iedereen genieten van het landschap, weidevogels en een heleboel verschillende bloemen en planten.

Dorpspark Lekweide

Vlak bij buurtschap Bergstoep en net even buiten de bebouwde kom ligt dorpspark Lekweide. Het groengebied ligt aan de overkant van de Veerweg en ten noorden van de Lekdijk-West. Er zijn diverse wandelpaden aangelegd. Veel inwoners van Bergambacht vinden er inmiddels hun weg en maken gebruik van de paden om de hond uit te laten of een kleine wandeling te maken.

Dorpspark Weydehoeck

In 2010 is het dorpspark Weydehoeck aan de rand van Lekkerkerk aangelegd. Het plan voor het park is samen met een klankbordgroep van buurtbewoners gemaakt. De 10 hectare groen zijn speciaal voor de bewoners, zodat zij gemakkelijker kunnen genieten van het landschap, dicht bij huis een wandeling kunnen maken of bijvoorbeeld kunnen picknicken. In het park ligt ook een natuurijsbaan, die in de zomer dienst doet als atletiekbaan.

Dorpspark Ouderkerk aan den IJssel

Net buiten de bebouwde kom van Ouderkerk aan den IJssel ligt een halfverhard wandelpad van 1,5 kilometer. Het pad loopt parallel aan de de Zijdeweg/N475 en de Kerkweg en loopt van de Tiendweg Oost tot de Oudelandseweg. Langs het wandelpad groeit een boeket aan wilde bloemen. De avondvierdaagse van Ouderkerk maakt ieder jaar gebruik van het nieuwe wandelpad door het dorpspark: door het wandelpad kunnen de kinderen door de natuur lopen in plaats van over de openbare weg. Dat loopt leuker en veiliger.

Dorpspark Lageweg

In het buurtschap Lageweg ligt een dorpspark met een halfverhard wandelpad. Het dorpspark ligt naast de nieuwe begraafplaats. Met het nieuwe wandelpad zijn verbindingen gelegd tussen de begraafplaats, de bebouwde kom van Lageweg en bestaande wandelpaden in de waard.