Innovatieve combinatie van economie en ecologie: Erfpachtovereenkomst voor Cranberryveld getekend

mei 2017 - In Middelblok is een gebied van 18 hectare voor natuur ingericht, waarbij 9 hectare tevens wordt gebruikt voor de cranberryteelt. Dit is een uniek experiment dat via erfpacht van provinciale grond mede mogelijk is gemaakt. De overeenkomst is ondertekend en gaat nu naar de notaris.

Lees meer

Kavelruil Berkenwoude – Benedenberg officieel akkoord

10 mei 2017 - De acte van Kavelruil Berkenwoude - Benedenberg is getekend. Hiermee wisselt 170 hectare grond van eigenaar. De ruil is volgens de betrokkenen een enorme impuls voor de streek.

Lees meer

Signaal Stuurgroep over realisatiestrategie

Mei 2017 - In een brief van de Stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard aan Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland pleit de Stuurgroep voor een aangepaste realisatiestrategie in het geel en oranje gebied in het Natuurnetwerk Nederland in de Krimpenerwaard.

Lees meer

Nieuwsbrief 4 verschenen

Maart 2017 - Een koninklijk bezoek, een instrumentenkoffer en een Bestemmingsplan. En natuurlijk de stand van zaken in alle projecten. Dat is de inhoud van Nieuwsbrief 4.

Lees meer

3e Nieuwsbrief Noordrand is uit

1 december 2016 - De Nieuwsbrief Noordrand, editie 3, is verschenen.

Lees meer

Agrarisch bedrijf in Polder Den Hoek verplaatst

22 december 2016 - In Polder Den Hoek, tussen Bergambacht en Lekkerkerk, is het agrarisch bedrijf van de familie Slingerland verhuisd vanwege kavelruil.

Lees meer

Open dag natuurinrichting

U komt toch ook naar de Open Dag in De Nesse, de Berkenwoudse Driehoek en Oudeland-Zuid? Op 3 december tussen 9.00 en 12.00 uur bent u van harte welkom! Meld u snel aan!

Lees meer

Nieuwsbrief online

1 november 2016 - De nieuwe nieuwsbrief Veenweiden Krimpenerwaard is uit!

Lees meer

Experiment met natuur en cranberry's

In Polder Middelblok nabij Gouderak start een bijzonder experiment: het ontwikkelen van natuur gecombineerd met de teelt van cranberry's.

Lees meer

Veenweiden Krimpenerwaard: Wij doen het!

De uitvoering van het programma Veenweiden Krimpenerwaard is onlangs feestelijk gestart.

Lees meer