Veel vragen tijdens bijeenkomst zelfrealisatie

15 oktober 2018 - In De Zwaan in Berkenwoude kwamen zo’n 50 grondeigenaren samen die overwegen om zelf natuur te realiseren op hun grond (“zelfrealisatie”).

Lees meer

Eerste oogst cranberry's

28 september 2018 - Ondanks de droge warme zomer konden toch de eerste cranberry's worden geoogst. Ze werden aangeboden aan wethouder Jan Vente, zo is te lezen op de site van Het Kontakt.

Lees meer

Opnieuw druk bezochte inloopavond

20 september 2018 - De inloopavond over de plannen voor bestemming, natuur en water trok zo'n 120 belangstellenden.

Lees meer

TIP: Krimpenerwaard op TV

28 augustus 2018 - Zie hoe Bert van Leeuwen en Johan Overdevest op de fiets genieten van de Krimpenerwaard, op TV West en TV Rijnmond!

Lees meer

Natuurplannen in te zien, inloopavond 20 september

29 augustus 2018 - Het bestemmingsplan en peilbesluit zijn aangepast. U kunt de aangepaste plannen inzien en u kunt er een reactie op geven. Op 20 september is er een inloopavond.

Lees meer

Caspar Janssen ziet de toekomst

2 aug 2018 - Caspar Janssen (de Volkskrant) over de Krimpenerwaard: "Het lijkt het landschap van vroeger, maar ik denk dat ik naar de toekomst sta te kijken."

Lees meer

Grondeigenaren krijgen eerste bod

juli 2018 - Alle grondeigenaren met grond binnen de begrenzing van het Natuurnetwerk Nederland in de Krimpenerwaard krijgen een brief met een financieel aanbod voor hun grond.

Lees meer

Zeldzaam plantje bloeit in Oudeland

juli 2018- Er bloeit een zeldzaam plantje in het nieuwe natuurgebied Oudeland-zuid. Welk plantje is dat?

Lees meer

Jan Vente nieuwe voorzitter Stuurgroep

18 juni 2018 - Wethouder Jan Vente van de gemeente Krimpenerwaard is de nieuwe voorzitter van de Stuurgroep Veenweiden Krimpenerwaard. Hij volgt Pieter Neven op.

Lees meer

Baggerwerkzaamheden

Van 15 juni tot 20 december 2018 worden de watergangen in de Krimpenerwaard uitgebaggerd. Wanneer en waar is te volgen op een website.

Lees meer