Onteigening nu mogelijkheid

2 april 2019 - De gemeenteraad heeft het verzoek goedgekeurd waarmee onteigening voor de nieuwe natuur mogelijk wordt. Doel blijft om met alle grondeigenaren zonder onteigening tot goede overeenkomsten te komen.

Lees meer

Raad keurt bestemmingsplan goed

6 maart 2019 - De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard vastgesteld. Daarmee is de weg vrij voor de aanleg van nieuwe natuur in de Krimpenerwaard.

Lees meer

Stappenplan voor zelfrealisatie

1 maart 2019 - Op de website is een handig stappenplan zelfrealisatie opgenomen. Grondeigenaren die zelf natuur willen realiseren hebben hiermee alle informatie bij de hand voor het maken van plannen en het aanvragen van subsidies.

Lees meer

Klei erbij

28 februari 2019 - Hoe zorgen we voor minder bodemdaling in onze veenweiden? Met die vraag zijn melkveehouders, onderzoekers en adviseurs van Proeftuin Trots Op De Krimpenerwaard aan de slag.

Lees meer

Nieuwe gezichten

18 febr. 2019 - Er zijn twee nieuwe gezichten bij de Veenweiden Krimpenerwaard: een nieuwe bestuurder en een nieuwe programmamanager.

Lees meer

Bestemmingsplan behandeld op 5 maart

30 januari 2019 - Het Bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 5 maart 2019.

Lees meer

Natuurmaatregelen gunstig voor weidevogels

22 januari 2019 - Leuk en aardig, die nieuwe natuurgebieden, maar werkt het ook? Een eerste meting in de Berkenwoudse Driehoek en De Nesse geeft positieve resultaten.

Lees meer

1e overeenkomst "zelfrealisatie" getekend

14 december 2018 - Een mijlpaal: de familie Blanken ondertekende, samen met gedeputeerde Han Weber, de overeenkomst om zelf aan de slag te gaan als natuurboer.

Lees meer

Bestemmingsplan aangepast na inspraak

11 december 2018 - Het college van BenW heeft ingestemd met het bestemmingsplan nieuwe natuur. Het plan is, door inspraak, op een aantal punten aangepast.

Lees meer

Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

17 november 2018 - Een groepje raadsleden was te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

Lees meer