Nieuwe gezichten

18 febr. 2019 - Er zijn twee nieuwe gezichten bij de Veenweiden Krimpenerwaard: een nieuwe bestuurder en een nieuwe programmamanager.

Lees meer

Bestemmingsplan behandeld op 5 maart

30 januari 2019 - Het Bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard wordt besproken in de gemeenteraadsvergadering van 5 maart 2019.

Lees meer

Natuurmaatregelen gunstig voor weidevogels

22 januari 2019 - Leuk en aardig, die nieuwe natuurgebieden, maar werkt het ook? Een eerste meting in de Berkenwoudse Driehoek en De Nesse geeft positieve resultaten.

Lees meer

1e overeenkomst "zelfrealisatie" getekend

14 december 2018 - Een mijlpaal: de familie Blanken ondertekende, samen met gedeputeerde Han Weber, de overeenkomst om zelf aan de slag te gaan als natuurboer.

Lees meer

Bestemmingsplan aangepast na inspraak

11 december 2018 - Het college van BenW heeft ingestemd met het bestemmingsplan nieuwe natuur. Het plan is, door inspraak, op een aantal punten aangepast.

Lees meer

Raadsleden op excursie in toekomstig natuurgebied

17 november 2018 - Een groepje raadsleden was te gast bij de familie Jan en Yfke Boer in het Beijersche. Ze kregen daar meer te horen over de mogelijkheden en de hobbels die agrariërs tegenkomen als ze zelf nieuwe natuur willen realiseren.

Lees meer

Veel vragen tijdens bijeenkomst zelfrealisatie

15 oktober 2018 - In De Zwaan in Berkenwoude kwamen zo’n 50 grondeigenaren samen die overwegen om zelf natuur te realiseren op hun grond (“zelfrealisatie”).

Lees meer

Eerste oogst cranberry's

28 september 2018 - Ondanks de droge warme zomer konden toch de eerste cranberry's worden geoogst. Ze werden aangeboden aan wethouder Jan Vente, zo is te lezen op de site van Het Kontakt.

Lees meer

Opnieuw druk bezochte inloopavond

20 september 2018 - De inloopavond over de plannen voor bestemming, natuur en water trok zo'n 120 belangstellenden.

Lees meer

TIP: Krimpenerwaard op TV

28 augustus 2018 - Zie hoe Bert van Leeuwen en Johan Overdevest op de fiets genieten van de Krimpenerwaard, op TV West en TV Rijnmond!

Lees meer