Maatwerk en duidelijkheid

25 januari 2021 - Wie op eigen grond natuur wil aanleggen, moet een plan indienen hoe hij of zij dat wil gaan doen, het ‘zelfrealisatieplan’. Voor een goede beoordeling van die plannen zijn twee nieuwe ‘beleidsregels’ vastgesteld door de gemeente.

Lees meer

Geen explosieven in het Beijersche

17 december 2020 - In het Beijersche liggen geen explosieven in de bodem. Dat is de conclusie van een onderzoek in november.

Lees meer

Bij het overlijden van Wilco Buning

6 nov 2020 - Wij zijn zeer bedroefd door het overlijden van onze oud-programmamanager, Wilco Werumeus Buning.

Lees meer

Natuurbeheercollectief Krimpenerwaard van start

21 oktober 2020 - De stuurgroep is verheugd dat de oprichting van het Natuurbeheercollectief een feit is en wil graag de samenwerking verder oppakken.

Lees meer

Maatwerk voor mest bij kleine particulieren

30 juli 2020 - Voor particulieren die zelf natuur realiseren op kleine stukken grond is het toegestaan de ruige stalmest van hun eigen hobbydieren te gebruiken op hun land. Ook mogen hun paarden op eigen grond blijven grazen.

Lees meer

Nieuwe programmamanager Krimpenerwaard

15 juni 2020 - Het programmabureau heeft een nieuwe programmamanager, Kees Kapteijn. Hij volgt Wilco Buning op, die begin 2019 als interim-manager was aangesteld.

Lees meer

Hoorzitting KB

15 juni 2020 – Eind mei was de telefonische hoorzitting over het ontwerp Koninklijk Besluit dat gronden aanwijst ter onteigening vanwege de natuurplannen in de Krimpenerwaard.

Lees meer

Grutto's bespied in de Krimpenerwaard

14 mei 2020 - Lukt het grutto's in de Krimpenerwaard om succesvol kuikens groot te brengen? Daar gaat de provincie onderzoek naar doen.

Lees meer

Corona, procedures en méér

28 april 2020 - Hoe blijft het team van Veenweiden Krimpenerwaard bereikbaar in deze corona-tijd? Waar kan ik (t/m 6 mei) de stukken inzien van de onteigeningsprocedure? Hoe staat het met het Beheercollectief? Dat leest u (en nog veel meer) in de nieuwe nieuwsbrief.

Lees meer

Bereikbaarheid in corona-tijd

April 2020 - Ook in deze corona-tijd blijft het team van het programma Krimpenerwaard werken aan de voortgang - we werken nu vanuit huis. We blijven bereikbaar en zetten ons werk en onze dienstverlening voort.

Lees meer