Voorbereidingen natuurplannen kunnen door

17 sept 2019 - De Stuurgroep is blij met de uitspraak van de Raad van State: "Nu kunnen we verder met de voorbereidingen voor de inrichting."

Lees meer

Collectief voor beheer nieuwe natuur

27 augustus 2019 – De natuur- en landbouworganisaties gaan samen een beheercollectief oprichten om de nieuwe natuur in de Krimpenerwaard te beheren.

Lees meer

Baggerwerkzaamheden in 2019

Juli 2019 - In de tweede helft van dit jaar worden (net als in 2018) de watergangen in de Krimpenerwaard op diepte gebracht.

Lees meer

Op bezoek bij natuurbeheerder

12 juli 2019 – In Bergambacht beheert Raoul Rijntjes al zo’n 10 jaar natuur. Dat doet hij als hobby, op 4 hectare achter zijn huis aan de Lekdijk. Hij en zijn vrouw waren zo gastvrij om een groep te ontvangen en aan hen zijn persoonlijke verhaal te vertellen.

Lees meer

Fiets mee met Mees Kees!

Mees Kees fietst door de Krimpenerwaard, en jij kunt daarvan meegenieten. Op TV Rijnmond en TV West.

Lees meer

Definitief bestemmingsplan ter inzage

17 april 2019 – Het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard ligt ter inzage van 17 april tot en met 28 mei 2019.

Lees meer

Onteigening nu mogelijkheid

2 april 2019 - De gemeenteraad heeft het verzoek goedgekeurd waarmee onteigening voor de nieuwe natuur mogelijk wordt. Doel blijft om met alle grondeigenaren zonder onteigening tot goede overeenkomsten te komen.

Lees meer

Raad keurt bestemmingsplan goed

6 maart 2019 - De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft het bestemmingsplan Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard vastgesteld. Daarmee is de weg vrij voor de aanleg van nieuwe natuur in de Krimpenerwaard.

Lees meer

Stappenplan voor zelfrealisatie

1 maart 2019 - Op de website is een handig stappenplan zelfrealisatie opgenomen. Grondeigenaren die zelf natuur willen realiseren hebben hiermee alle informatie bij de hand voor het maken van plannen en het aanvragen van subsidies.

Lees meer

Klei erbij

28 februari 2019 - Hoe zorgen we voor minder bodemdaling in onze veenweiden? Met die vraag zijn melkveehouders, onderzoekers en adviseurs van Proeftuin Trots Op De Krimpenerwaard aan de slag.

Lees meer