Het ontwerp

Wilt u een indruk krijgen van hoe het gebied er uit komt te zien?

Lees meer

Nieuwsbrief 9: Samen werken aan een toekomst voor natuur, koeien én beleving

In de 9e uitgave van deze nieuwsbrief informatie over de stand van zaken.

Lees meer

Aanbesteding gestart

Eind november 2021 is de aanbesteding gestart voor de aanleg van het natuurgebied.

Lees meer

Bosgebied Natuurrijk verdriedubbeld

Tussen Ouderkerk en het Loetbos in de Krimpenerwaard ligt midden in de weilanden het natuurterrein Natuurrijk, een gevarieerd bosgebied van ruim één hectare met open plekken en walletjes.

Lees meer

Grutto's bespied in de Krimpenerwaard

Juni 2021 – Vorig jaar kregen vijf grutto’s in de Krimpenerwaard een zendertje. Hoe is het hen vergaan? Zijn ze weer teruggekeerd? En hebben ze kuikens?

Lees meer

Raad van State doet uitspraak over natuurplannen

18 mei 2021 - De Raad van State heeft op 12 mei 2021 uitspraak gedaan over de beroepen tegen het bestemmingsplan “Natuurgebieden Veenweiden Krimpenerwaard”. Van de 15 beroepen verklaarde de Raad er 14 ongegrond.

Lees meer

Inwoners Krimpenerwaard zetten eigen grond in voor natuur

23 april 2021 - Twee inwoners van de Krimpenerwaard gaan op eigen grond natuur aanleggen en beheren. Vandaag ondertekenden zij daarover de officiële afspraken met de provincie Zuid-Holland.

Lees meer

Zitting Raad van State over beroep bestemmingsplan

Maart 2021 - Er lopen nog 15 beroepen tegen het bestemmingsplan voor nieuwe natuur in de Krimpenerwaard. In februari 2021 kwam de Raad van State in zitting bijeen om deze beroepen te behandelen.

Lees meer

Nieuwsbrief 8 boordevol natuur, landbouw en recreatie

12 maart 2021 - Nieuwsbrief 8 is weer boordevol onderwerpen: van Natuurbeheercollectief tot explosieven; van juridische procedures tot streekproducten; van 'Mijn Koers' tot beleidsregels. Lees 'm, en u bent weer op de hoogte.

Lees meer

Nieuwe natuur klaar in 2026

25 januari 2021 – De aanleg van de nieuwe natuur in de Krimpenerwaard is eind 2026 klaar. Dat was al duidelijk, maar is nu ook officieel afgesproken tussen de Stuurgroep en de provincie Zuid-Holland.

Lees meer